Wat neem je mee naar een yogales?

Iedereen weet wel wat yoga is: een oefening die ons in staat stelt om ons lichaam, onze geest en onze ziel te transformeren en zuiveren. Het is een soort oefening waarbij jij je lichaam in verschillende unieke posities beweegt. Dit doe je om zo niet alleen fitter of flexibeler te worden, maar juist ook je ademhaling te verbeteren en jouw geest te ontspannen.

Het is moeilijk om een gezondheidstrend te vinden die populairder dan yoga is. Er zijn velerlei belangrijke beweegredenen te bedenken die mensen naar deze millennia oude gezondheidsoefeningen leidt. Iets wat zeker met de bijzondere combinatie van fysieke en mentale voordelen van yoga te maken heeft. Je kunt yoga prima thuis beoefenen. Maar als je dit liever in een groep doet, wat moet je dan voor een yogales meenemen?

  • Comfortabele yogakleding

Dit lijkt wellicht een beetje voor de hand liggend. Maar veel mensen die nieuw in de wereld van yoga zijn, weten niet altijd precies wat ze moeten dragen. Het enige dat je bij yoga echt nodig hebt, is iets waar jij je lichaam gemakkelijk in kunt bewegen. Denk bijvoorbeeld aan een aangenaam soepel vallende broek en een ondersteunend shirt. Dit stelt jou in staat om je comfortabel te voelen. Je wilt hierbij ook zeker in kleding oefenen die goed blijft zitten. Als jij constant jouw shirt of broek moet corrigeren of je ergens anders zorgen over maakt, dan kan dit je uit de flow van je yoga belevenis halen.

  • Een waterfles

Neem je eigen water mee als je kieskeurig over jouw drinkwater bent. Doe dit zeker als het belangrijk voor jou is dat het schoon en gefilterd is. Vul je water van tevoren in een eigen herbruikbare waterfles. Goed gehydrateerd tijdens en na je yoga training blijven is cruciaal om al jouw verloren vocht in je lichaam aan te vullen.

  • Je eigen yoga mat

De meeste yoga studio’s bieden hun eigen matten aan. Maar er is geen garantie dat deze in een drukke studio altijd echt schoon en klaar voor gebruik zijn. Neem in dit geval liever je eigen mat mee. En zorg er daarbij voor dat deze een gripvaste onderzijde heeft om de mat en jouzelf op haar plaats te houden.

  • Een yoga handdoek

Elk type handdoek volstaat als jij af en toe flink zweet. Jouw zweterige handpalmen en voeten kunnen zelfs op beste yoga matten immers nog steeds slip- of glijpartijen veroorzaken. Je zou daarvoor een grote handdoek op je yoga mat kunnen plaatsen.
Neem bovendien een klein handdoekje mee om het zweet van jouw voorhoofd af te vegen. Doe dit vooral als het zweet van je voorhoofd af begint te rollen en jouw ogen hindert.

  • Schone kleding

Het meenemen van een aantal schone kledingstukken voor een snelle wissel van zweterige yoga kleding kan belangrijk zijn. Doe dit zeker als jij de rest van je dag nog elders moet doorbrengen. Ben je daarnaast bang dat je naar zweet ruikt? Sommige studio’s hebben daarvoor hun eigen douches… maar je kunt daar niet altijd op rekenen. Was jezelf in dat geval met een washandje en gebruik uiteraard je lievelings deo.

  • Tussendoortje voor na de yoga sessie

Afhankelijk van het tijdstip van de dag, is er niets ergers dan plotseling het gevoel te hebben dat je uitgehongerd bent. Pak voor dit soort gevallen bijvoorbeeld een mueslireep in. Of heb als alternatief een handvol amandelen bij de hand om jouw energiereserves weer prettig op te laden. Je kunt natuurlijk ook altijd ergens een gezonde smoothie aanschaffen, mits er een plek in de buurt is waar dit beschikbaar is.

 

Breng als laatste ook zeker een open geest met je mee als jij voor het eerst naar een yogales gaat. Je beoefent yoga niet alleen om goed in yoga te worden. Je beoefent het juist om de beste versie van jezelf te worden. En als jij daar lichamelijk en geestelijk stiekem een beetje krachtiger en flexibeler uitkomt, dan is dat een grote bonus!